Egymilliót követelnek az ATV-től az NVI-t megszálló kopaszok

Forrás: VS.hu

-

A csoportból ketten azt kifogásolják, hogy kitakarás nélkül tették közzé a képmásukat. A helyszínen még nem tiltakoztak a felvételek készítése ellen, sőt, egyikük még nyilatkozott is.


Egymillió forintot követel az ATV-től az a két fiatalember, akik február 23-án tagjai voltak a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előterét megszálló, Nyakó István szocialista politikust a népszavazási kezdeményezés benyújtásában akadályozó csoportnak – írja a csatorna online kiadása. A kopasz, kigyúrt férfiak – akiket a sajtó már aznap J. Lőrinc és K. Tibor Attila néven azonosított – azt kifogásolják, hogy a tévé kitakarás nélkül tette közzé a képmásukat, amivel megsértette a személyiségi jogaikat.

A követelés több okból is furcsa: a népszavazás közügy, még az NVI is közzéteszi a kezdeményezők neveit, nem csak monogramokat. A férfiak a helyszínen nem tiltakoztak az ellen, hogy róluk gyakorlatilag a teljes magyar sajtó felvételeket készítsen, sőt, egyikük a távozás után röviden nyilatkozott is. Épp ezért tényleg szinte a teljes magyar sajtóban megjelentek róluk fotók, videók, mégsem jött híre annak, hogy az ATV kivételével ezt bárhol kifogásolták volna.