Egymilliós büntetés Zuglónak egy törvénysértő közbeszerzés miatt

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottságának döntéséről a Magyar Hírlap ír.


A főváros XIV. kerületének önkormányzata a Közbeszerzési Hatóság megállapítása szerint szabálytalanul írta ki a parkolási közbeszerzést, ezért a hatóság megsemmisítette a részvételi felhívást is. Budapest XIV. kerülete ugyanis közbeszerzési eljárása során megsértette a közbeszerzésről szóló törvényt. Az erről szóló határozat a közbeszerzes.hu-n olvasható.

A hírlap arról is ír, hogy a parkolási rendszer közbeszerzési kiírását az MSZP erőltette át a zuglói tulajdonosi bizottságon. A testületben mind Szabó Rebeka alpolgármester, mind pedig Karácsony Gergely polgármester (mindketten PM-esek) tartózkodott a gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás részvételi szakaszának lezárásával kapcsolatos előterjesztés megszavazásakor. A Fidesz, az LMP és a CivilZugló képviselői elutasították a dokumentumot, míg a Jobbik képviselője is tartózkodott a szavazás során.

Az újság információja szerint eredetileg 1 milliárd forintos közbeszerzésről volt szó, de az összeget 300 millió forinttal megemelték a tulajdonosi bizottságban. A Közbeszerzési Hatóság döntése miatt bizonyosan új parkolási közbeszerzést kell kiírnia a zuglói önkormányzatnak – olvasható a Magyar Hírlapban.