Egymilliárd forint kopogtatott be Gyurcsányhoz

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Egy hengergumizással foglalkozó cégben volt részesedése az Altusnak. Ezt egy német cégnek adták el.


A Béta-Roll Zrt. 88 százalékos százalékos részvénycsomagját januári hatállyal vette meg a Böttcher GmbH - olvasható a cég honlapján, mely szerint az eladó a menedzsment két tagja mellett a Gyurcsány Ferenc által birtokolt Altus Portfolió Kft. volt.

A céget négymillió eurós cégértéket figyelembe véve adták el, így a vevő mintegy 3,5 millió eurót (1,1 milliárd forintot) fizethetett a régi tulajdonosoknak. Mivel az Altus csoport 1994 óta 75 százalékos többségi tulajdonnal rendelkezett a cégben, ezért Gyurcsányék nagyjából 1 milliárd forintot tehettek zsebre az üzlet után.

A hengergumizással foglalkozó Béta-Roll a közleménye szerint főként nyomdai, műanyag, fém-, fa- és papíripari ügyfelek kiszolgálását végzi és az ehhez szükséges gyártási kapacitással rendelkezik Magyarországon, Vajdaságban és Székelyföldön, illetve egy kereskedelmi képviselettel Horvátországban. 2015 végére a holding társaság együttes árbevétele meghaladta az 1,8 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig a 120 főt.

Az 1850 főt foglalkoztató, 36 országban és 5 kontinensen jelenlévő 1725-ben alapított családi tulajdonú német Böttcher GmbH világviszonylatban is piacvezető a hengergumizás területén több iparágat kiszolgálva - olvasható a közleményben.