Egymást érik a balesetek a csúszós utakon

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Az ónos eső miatti riasztás véget ért, de még mindig sok a baleset a jeges utakon, és gondot okoz az olvadó hó is. Országszerte közel 50 helyre riasztották a tűzoltókat az időjárás miatt, Budapesten egymást érik a koccanások, elakadások.


A szerdaihoz képest jobb a helyzet, de még csütörtökön is sok helyszínre riasztották a tűzoltókat – írja az Origo. A hivatásos és önkéntes tűzoltók országszerte 49 helyszínre vonultak ki az éjszaka és hajnalban, többnyire közúti balesetek, elakadt vagy balesetet szenvedett autók miatt.

Budapesten 18 káreset történt, főként a budai, hegyvidéki oldalon okozott gondot az utakra fagyott ónos jéghártya. A XII. kerületi Melinda úton keresztbe fordult autó okozott forgalmi akadályt, és a II. kerületi Csejtei utcában is elakadt egy kocsi. Budakeszin, az Árnyas utcában két autó csúszott egymásba a jeges útfelületen.


Olvad is

A Baranya megyei Görcsönyben viszont az olvadás és az eső okozott problémát: öt házat veszélyeztetett a dombokról hirtelen lezúduló víz, a polgári védelmi csoport 200 homokzsákkal és vízelvezetéssel védte meg az épületeket.

A csapadék Pest megye több településén – Érden, Törökbálinton, Gyömrőn, Dabason, Százhalombattán, Tökölön, Monoron és Szigetszentmiklóson – öntött el pincéket és lakóházakat.