Egymás után vitték abortuszra a szíriai szexrabszolgákat

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

A bűnbanda gondoskodott róla, hogy egy terhesség még véletlenül se tegyen keresztbe a szíriai nők brutális kizsákmányolásának.


Múlt héten szabadított ki a libanoni rendőrség 75 szexrabszolgaságra kényszerített szíriai nőt egy bűnbanda fogságából. Egy az üggyel kapcsolatban szintén letartóztatott orvos vallomásából most az derült ki, hogy csaknem 200 abortuszt hajtottak végre ezeken a nőkön. A beavatkozásokat végrehajtó orvost R. A.-ként azonosították, a munkáját egy nővér segítette, akit szintén letartóztattak.

A libanoni belbiztonsági szolgálat közleménye szerint a szóban forgó nőket rendszeresen megerőszakolták, megverték, és vannak arra utaló jelek rajtuk, hogy megcsonkították. Azokat a lakásokat, amelyekben a nőket fogva tartották, tíz férfi és nyolc nő őrizte a bandatagok közül. Az egyik lakásban találtak egy nyolc hónapos csecsemőt is, aki feltehetőleg az egyik szexrabszolgaként tartott nő gyermeke.

A 4,5 millió lakosú Libanonban több mint 1,1 millió szíriai menekült él – ezenfelül 450 ezer palesztin –, vagyis az ország lakosságához képest több menekült él az országban, mint a világ bármely más államában.