Egymás után buknak le az embercsempészek

-

A rendőrök feltartóztattak több sofőrt, aki pénzért fuvarozta a menekülteket.


A határ közeléből a fővárosba pénz ellenében menekülteket fuvarozó sofőröket fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén. A járőrök péntek későn este az M5-ös autópálya szegedi felhajtójánál fogtak el két férfit, akik autójukban 11 szíriai állampolgárt vittek a főváros felé. Néhány órával később Szeged belterületén állítottak meg egy kocsit, melyben nyolc szíriai menekült utazott. Őket három magyar állampolgár vitte Budapest irányába.

Szombat dél körül a rendőrök az 55-ös főúton, Ásotthalom közelében tartóztattak fel egy gépkocsit. A járművet vezető hódmezővásárhelyi férfi három afgán és öt szír utasát akarta a fővárosba vinni. Éjfélkor Röszkén, a Dugonyi úton, a gyűjtőpont közelében állítottak meg egy autót a rendőrök, amelyben öt szír határsértő utazott.

A sofőrök és társaik ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A menekültek ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. A bűncselekményekhez használt járműveket lefoglalták.