Egyetlen ember lett a bűnbak a szigetszentmiklósi gyerekbántalmazásért

-

Az évekig a bántalmazott gyerekekkel foglalkozó családgondozót azonnal kirúgták, miután az akkor még igazságügyi miniszter Navracsics Tibor vizsgálatot és felelősségre vonást követelt.


A hvg.hu megtalálta a 38 éves családgondozót, aki évekig járt a szigetszentmiklósi családhoz, ahol a szülők az azóta be nem bizonyosodott vádak szerint évekig kegyetlenkedtek 3 gyermekükkel, akiket szexuálisan is bántalmaztak.

Mint kiderült, az asszony már nem is volt a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa, amikor felmentéssel büntették. A hvg-nek úgy fogalmazott: „utána nyúltak”, és kitették akkori munkahelyéről, a gyámhivatalból.

A nő azt mondta a portálnak, hogy semmi kirívót nem látott a családnál, ami alapján ki kellett volna emelni a gyerekeket, vagyis el kellett volna venni őket a szüleiktől.

Idén februárban a szülőket a Budapest Környéki Törvényszék kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek, és szabadon távozhattak, miután a büntetésül kapott két évet már letöltötték előzetes letartóztatásban. A bíróság szerint a szülők megverték és súlyosan elhanyagolták gyerekeiket, de nem követtek el rajtuk szexuális erőszakot, és nem kínozták őket a vádban szereplő más brutális módon.