Egyetlen autógyár sem tudja betartani a hatósági előírásokat?

Fotó: AFP / ODD ANDERSEN

-

Ezt állítja a Volkswagen igazgatótanácsának egyik tagja.


Egyetlen autógyár sem képes betartani a hatóságok által előírt emissziós határértékeket – jelentette ki vasárnap Akbar el-Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja a dubaji légi kiállítás és vásáron.


Ha valóban megvizsgálnánk minden egyes autógyártót, azt kellene látnunk, hogy egyik sem képes betartani a hatósági előírásokat

– mutatott rá. „A Volkswagen egy márka, és ez a márka nem fog csak úgy eltűnni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a konszern „kiváló autókat, kiváló teherautókat, kiváló buszokat gyárt. Termékei első osztályúak.” A média „méltatlanul” bánik a Volkswagennel – hangsúlyozta, a sajtóban a vállalatot ért bírálatokra célozva.

A katari állami befektetési alap, a Qatar Investment Authority a Volkswagen elsőbbségi részvényeiből a legnagyobb pakettet tartja birtokában, a törzsrészvényesek körében pedig a harmadik legnagyobbnak számít. A Volkswagen-konszern emissziós botrányának kitörése óta az alap 4 milliárd dolláros árfolyamveszteséget szenvedett el részvénytulajdona után.