Egyetemi projektekben is talált gyanús elemeket Hadházy

-

A trafikmutyi-botrány kirobbantójaként ismertté vált LMP-s politikus, Hadházy Ákos minden hétre ígért egy leleplezést. Most az egyetemek következtek. A párt feljelentést tesz európai uniós egyetemi kutatási pénzekkel kapcsolatban, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt.


Hadházy Ákos LMP-s politikus szerint az egyetemekkel konzorciumban induló cégek „dézsmálják” az európai uniós egyetemi kutatási pénzeket. A politikus a Kaposvári Egyetemet és a Pannon Egyetemet hozta példaként, mikor arról beszélt, hogy 2015-ös projektekben - szerinte -indokolatlan, „bizarr” tanulmányokra „elképesztő pénzeket” fizettek ki. Például kutatók kiválasztásának kritériumrendszeréről, vállalati partnerek bevonásáról, illetve minőségbiztosításról vagy alapprojektek tervezéséről készült tanulmányokért egyenként 20 millió forint körüli összeget kaptak a megbízott kft.-k.

Összesen mintegy 200 millió forintos közbeszerzési kiírásról van szó és ezekben az ügyekben egészen biztosan tesznek feljelentéseket ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt. Hadházy szerint az ügy fő felelőse a pályázatokat kiíró Emberi Erőforrások Minisztériuma.