Egyelőre nem tudni, mikor jár újra vonat a dél-balatoni vonalon

-

Balatonmáriafürdőnél két kilométer hosszan kimosta a víz az ágyazatot a váltók és a sínek alól.


A MÁV közlése szerint a vonatközlekedésben is gondot okozott a heves esőzés. A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonal Balatonszentgyörgy és Fonyód közötti szakaszán a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek, a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson mintegy két kilométer hosszú szakaszon kimosta az ágyazatot a váltók és a sínek alól. Emiatt az érintett szakaszon bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom.

A vasúttársaság vonatpótló buszokat rendelt, amelyek Fonyód és Balatonszentgyörgy között közlekednek. A személyszállító vonatok felármentesen vehetőek igénybe Budapest-Déli-Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa-Gyékényes között.

Kedden a tervek szerint több vagon ágyazatkavicsot szállítanak Balatonmáriafürdőre, hogy kijavítsák a pályát. A munka menetétől függ, hogy mikor indul meg újra a vonatközlekedés a dél-balatoni vonal teljes hosszában.

Már sikerült viszont megjavítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Békéscsaba vonalakon késéseket okozó meghibásodott biztosítóberendezést. Ezeken a vonalakon kedd hajnalra már helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés – olvasható a Mávinform közleményében.