Egyelőre megállíthatatlan a Cleveland az NBA-ben

Fotó: Getty Images / Jamie Sabau

-

A Cavs újra győzött a főcsoportdöntőben, és már 10-0-nál tart a rájátszásban. De ez még nem garancia a bajnoki címre. LeBron James újra nagyot alakított.


A tavaly nagydöntős csapat a csütörtöki játéknapon 19 ponttal verte a Toronto Raptors együttesét, így már 10/0-s győzelmi mérleggel áll az idei rájátszásban. Korábban háromszor fordult elő hasonló menetelés: a Los Angeles Lakers 1989-ben és 2001-ben, a San Antonio Spurs pedig 2012-ben kezdte tíz sikeres mérkőzéssel a playoffot. Ez viszont még nem garancia semmire: a Lakers 89-ben pont a döntőben nem tudott meccset nyerni a Detroit Pistons ellen, míg a Spursnek annak idején a 10. volt az utolsó győzelme a rájátszásban, mert utána sorozatban négyszer kikapott az Oklahoma City Thundertől.


LeBron formában


A Cleveland mostani győzelméből LeBron James tripla-duplával (három statisztikai mutatóban elért két számjegyű teljesítménnyel) vette ki a részét: 23 pontot dobott, illetve 11 lepattanót szedett és 11 gólpasszt adott. A rájátszásban szerzett pontok tekintetében a negyedik helyre lépett előre az örökranglistán 5255 ponttal. A rangsorban előtte már csak Michael Jordan (5987), Kareem Abdul-Jabbar (5762) és Kobe Bryant (5640), áll.

Egy mondatot megér a Cavs főedzője is: Tyronn Lue lett az liga történetének első trénere, aki 10-0-val kezdte playoff karrierjét.

Keleti főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 108-89
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Cleveland javára

A Nyugati főcsoportban 1-1-re áll a Golden State Warriors és az Oklahoma párharca.