Egyelőre még nem bénult le Budapest

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Csütörtökre ígértek újabb taxisdemonstrációt, ám egyelőre még lehet közlekedni a belvárosban. A Főtaxi nem támogatja az útlezárást, mert szerintük ezzel az Ubernek segítenek.


A tervek szerint a taxisok előbb felvonulnak Budapesten, majd a Deák téren lezárnak egy sávot, hasonlóan a januári tiltakozásukhoz. Az ok: szerintük elmaradtak az ígért összehangolt ellenőrzések, az internetes fuvarszervező cég sofőrjeinek többsége pedig változatlanul engedély nélkül dolgozik.

A januárihoz képest annyi változás lesz, hogy az ígéretek szerint a demonstrációt a lakosság minél kisebb akadályozásával próbálják végrehajtani, tehát a sávszűkítés is úgy lesz megoldva a Bajcsy–Andrássy-kereszteződésben, hogy minél kevesebb fennakadást okozzanak a forgalomban.


Az Ubernek kedveznek?

A Főtaxi nem ért egyet a taxisok és fuvarszervezők Uber elleni tiltakozás módjával, ezért a cég nem vesz részt a csütörtökre tervezett taxissztrájkon – közölték a VS.hu-val. Persze az elérni kívánt célokkal egyetértenek, ám, mint írták, a Főtaxi nem kívánja Budapest lakosságát egy újabb demonstrációval büntetni.

Az okok között említette a cég azt is, hogy a budapestieknek bosszúságot okozó tiltakozások az itthoni és a nemzetközi tapasztalatok alapján inkább az Ubernek kedveznek a közvéleményben.