Egyelőre Javier Sabaté marad a férfi kézisek kapitánya

Fotó: MTI/EPA / SEBASTIEN NOGIER

-

Elképzelhető, hogy júliusig továbbra is Javier Sabaté irányítja szövetségi kapitányként a magyar férfi kézilabda-válogatottat.


Nincs még döntés, de el tudjuk képzelni, hogy Sabaté mester továbbvigye a válogatottat mondta Kersch Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkárhelyettese a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában.


Javier Sabaté szerződése kedden lejárt, az MKSZ pedig szerdán bejelentette, hogy július 1-jétől a svéd Ljubomir Vranjes veszi át a szövetségi kapitányi posztot, aki egyben a Telekom Veszprém vezetőedzője is lesz 2020. augusztus 31-ig. A csapatnak azonban júliusig is szüksége van szakvezetőre, ugyanis négy Európa-bajnoki selejtezőt játszik májusban és júniusban.


Javier Sabaté szövetségi kapitány


Kersch Ferenc szerint köszönettel tartoznak a spanyol edzőnek, aki nehéz helyzetben vette át a válogatottat, de kijutottak a világbajnokságra, ahol teljesítették az elnökség által kitűzött elvárást, a negyeddöntőbe jutást.

Éppen ezért felvetődik a lehetőség, hogy Javier Sabaté továbbvigye a válogatottat. Azt gondolom, a munkája alapján ezt meg is érdemelné, de egyelőre ezek a tárgyalások még nem zárultak le. Április előtt nem lesz válogatott program, úgyhogy erről még nem tudok konkrétumot mondani, de egyeztettünk vele” – nyilatkozta.

Kersch Ferenc elmondta, ha nem Vranjesről lenne szó, tartották volna magukat ahhoz az elvhez, hogy a szövetségi kapitányt főállásban alkalmazzák, de úgy gondolják, a klasszis edző pluszmotivációt tud adni Veszprémben és a magyar válogatottnál is, az a probléma pedig áthidalható lesz, hogy egyidejűleg egy klubcsapatnál is tevékenykedik.