Harci repülőket küldött az Iszlám Állam ellen Szaúd-Arábia

-

Szaúd-Arábia védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyeztettek az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi katonai koalícióval. Bár szárazföldi csapatokat egyelőre nem küldtek, továbbra is készek katonákat is bevetni Szíriában.


Szaúd-Arábia harci repülőket küldött a törökországi Incirlikben található légi támaszpontra, hogy ezzel járuljon hozzá az Iszlám Állam elleni harchoz – nyilatkozott szombat este az al-Arabíja hírtelevíziónak a rijádi védelmi tárca egyik illetékese.

„Egyelőre csak repülők vannak a bázison a szaúdi fegyveres erők részéről” – mondta Ahmed al-Asszíri szaúdi dandártábornok.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter ugyanakkor szombaton egy török lapnak úgy nyilatkozott: Szaúd-Arábia helyszíni szemlét tartott az incirliki támaszponton a repülők érkezésének előkészületeként.

Bassár el-Aszad szíriai elnök egy interjúban a héten arról beszélt: valós annak a kockázata, hogy Törökország és Szaúd-Arábia beavatkozik a szíriai konfliktusba, ugyanakkor azt is kijelentette, ezt országa elleni agressziónak tekintené, és szembeszállna vele.