Egyelőre gyenge a brazil válogatott

Fotó: Getty Images / Buda Mendes / Getty Images / Buda Mendes

A hazai rendezésű foci vébére készülő válogatott szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari berágott a csapat legutóbbi edzése után: állítása szerint még nagyon messze áll attól, hogy megtalálja az ideális kezdőcsapatot.


Scolari a vasárnapi, Terespolisban rendezett tréning után a nyilvánosság előtt hordta le csapatát. Elmondása szerint „minden rossz volt”, semmi jót nem tudott elmondani játékosai teljesítményéről. Ez a nyitómeccs előtt tíz nappal nem hangzik valami jól: az elvárások hatalmasak, az országban, valamint így is sokan tüntetnek a világbajnokság ellen, és nem tudhatjuk, hogy egy esetleges rossz brazil teljesítmény mit hoz majd ki az emberekből.

A hatvanötéves edző tudja, miről beszél: 2002-ben egyszer már a világ tetejére segítette a dél-amerikaiakat. Természetesen Scolari nem esett kétségbe, nemes egyszerűséggel csak ennyit mondott: „Ha valami nem tetszik, meg kell találni a megoldást, addig kell kevergetni, míg nem vagyok elégedett.”

Erre, úgy néz ki, tényleg szükség lesz, és előfordulhat, hogy a kezdőbe várt játékosok közül többen a kispadon találják majd magukat – mondjuk, rögtön kedden a Panama elleni felkészülési meccsen.

A brazil válogatott idén eddig csak egyetlen mérkőzést játszott, a Dél-Afrikában 5–0-ra megnyert találkozót, Panama után pedig pénteken Szerbiát fogadják, ezután pedig már a csütörtöki nyitómeccs következik Horvátország ellen a Corinthians Arénában.