Egyelőre elköszönt a Zöld Pardon

-

HÁTTÉR

Nem véglegesen, de elvonulnak erőt gyűjteni - írják a Facebookon. A szervezők keresik az új helyszínt.


Nem tudni még, mikor és hol nyit ki újra az utóbbi években hányattatott sorsú ZP - az is lehet, hogy a szezon közepén, de az is, hogy még évekig zárva tart.


„Nem kívánunk az elmúlt pár év hibájába esni, amikor minden erőnkön felül küzdve, végül a harcban elfáradva indítottuk útjára a „Leghosszabb nyári fesztivált”. Pardon, de tisztán és erősen szeretnénk újra kezdeni a 16. szezont!”

Hol van már a régi ZP?

A 15 éves Zöld Pardon 2011 őszén költözött el első, régi helyszínről. A Petőfi híd budai hídfőjétől azért kellett elmenniük, mert lejárt a területfoglalási szerződésük és az újbudai képviselő-testület elutasította a közterület-használati kérelmüket. Az új helyszín a Rákóczi híd budai lába volt, ahová április 30-tól új név kerül: a Barba Negra Track a Barba Negra klub szabadtéri helyszíne lesz. A szervezők azt ígérik „Magyarország legjobb zenekarai, nemzetközi produkciók, a rock-, a pop-, az elektronikus zene csillagai” érkeznek majd ide. Hogy miben jelent ez más szórakozási lehetőséget, mint ami Zöld Pardon néven működött, egyelőre nem látni. A Barba Negra Track négy napos bulival indít, május elsején például a Kosheen is eljön - ők megjárták anno a régi ZP-t is. Nyit majd a Hooligans, fellép az Intim Torna Illegál és  a Supernem. Nem volt zökkenőmentes 2012 tavaszán az első költözés utáni építkezés sem. Az Index akkor arról írt , hogy a Rákóczi híd lehajtójához kerülő új koncerthelyszínnek nem örült mindenki. A Zöld Pardon közel került a német tulajdonban álló Infopark bérlőihez.