Egy verseny, ahol az amerikaiak letaszították a trónról a németeket

Fotó: MTI/EPA/APA / Angelika Warmuth

-

18 kategória harmadában hirdettek egyesült államokbeli győztest az ausztriai bajusz- és szakállvilágbajnokságon.


Némi meglepetésre amerikai sikert hozott az Ausztriában rendezett bajusz- és szakállvilágbajnokság: a 18 kategória harmadában hirdettek egyesült államokbeli győztest. A német bajuszosok és szakállasok a legutóbbi, 2013-ban megrendezett világbajnokságon még 11 díjat kaptak, most azonban be kellett érniük öttel. A szerencsések közé tartozik Wolfgang Schneider, akinek sikerült megvédenie világbajnoki címét a természetes bajusz kategóriában.

A Salzburg tartománybeli Leogangban tartott megmérettetésen a legnagyobb meglepetés a császárbajusz kategóriában született, ahol az eddigi német bajnokot, Eugen Hippet megfosztotta trónjától egy amerikai versenyző, Jackie Lynn Allison.

A házigazda osztrákok is nyertek néhány díjat: taroltak a körszakállak kategóriájában és a szabad stílusban nyírt kecskeszakállúak között is hazai nyertest hirdettek.A győzteseket szakértőkből álló zsűri választotta ki, a bajuszoknak és szakállaknak nemcsak szépnek és ápoltnak, hanem különlegesnek, szokatlannak is kellett lenniük.

A festői osztrák helyszínen húsz nemzet bajuszosai és szakállasai mutatkoztak be, a 12. alkalommal megrendezett világbajnokságon indultak versenyzők Svájcból, Nagy-Britanniából, Spanyolországból, Finnországból, Kanadából, Új-Zélandból, sőt még az Egyesült Arab Emirátusokból is. A következő világbajnokságot 2017-ben az egyesült államokbeli Austinban rendezik.