Egy valamit már tudunk a Veszprém új edzőjéről

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Fonyó Károly klubelnök szerint biztos, hogy nem magyar edző váltja Carlos Ortegát az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatánál.


Különleges Bajnokok Ligája-mérkőzést játszik szombaton este hazai pályán a BL-ezüstérmes MVM Veszprém kézilabdacsapata, amelyet három év után először nem Carlos Ortega, hanem a mellette eddig másodedzői tisztet betöltő Xavier Sabaté irányít majd. Az ellenfél a 2014-es Bajnokok Ligája-győztes német Flensburg-Handewitt, amelynek dolgát két súlyos sérülés is nehezíti.


Ortega utódját keresik


„A klub érdeke az, hogy mielőbb találjuk meg Carlos Ortega utódját, és ennek szellemében keményen dolgozunk is azért, hogy jó és gyors megoldás születhessen” – kezdte Fonyó Károly klubelnök a Telekom Sporthír Szolgálatnak. Amint arra számítani lehetett, több neves és sikeres külföldi szakember jelezte, hogy szívesen venné át a váltóbotot, de tőlük függetlenül a Veszprém is felvette a kapcsolatot néhány számba jöhető mesteredzővel.


Mindent összevetve hatnál is több potenciális vezetőedző közül választhatjuk ki az utódot. Hogy mikor, arra ma még nem tudok választ adni. Aligha okozok meglepetést azzal, ha bejelentem, hogy magyar edző biztos nem lép Carlos Ortega helyébe.

Amíg az őrségváltás le nem zajlik, teljes bizalmunkat élvezve az eddigi másodedző Xavier Sabaté kezében a kormánykerék, akit kiválóan felkészült szakembernek tartunk. Kívánjuk neki, hogy a hirtelen jött új helyzetben szombaton higgadtan és jól irányítsa a csapatunkat, amelyet ugyanolyan jól ismer, mint eddigi főnöke.”


A Veszprém a Bajnokok Ligája első fordulójában döntetlent játszott a Wisla Plock otthonában.