Egy újabb vörös 7-es ért csúcsra: Luis Suárez az év játékosa

Luis Suarezt, a Premier League-ben éllovas Liverpool uruguayi támadóját választották az idény legjobbjának az angol profi labdarúgók szövetségének (PFA) tagjai. Vörös fölény az élbolyban.


Luis Suárezt, a Premier League-ben éllovas Liverpool uruguayi támadóját választották az idény legjobbjának az angol profi labdarúgók szövetségének (PFA) tagjai. Vörös fölény az élbolyban.

A huszonhét éves csatár oroszlánrészt vállalt a Pool sikereiben, harminc gólja mellett tizenkét gólpasszt is adott. „A Premier League tele van nagyszerű játékosokkal, ezért óriási megtiszteltetés, hogy ezek a futballisták elismerik a pályán nyújtott teljesítményemet” - kommentálta győzelmét Suárez.A dél-amerikai labdarúgó két klubtársát, Steven Gerrardot és Daniel Sturridge-ot, valamint a Chelsea-t erősítő belga Eden Hazard-t, a Manchester City játékosát, az elefántcsontparti Yaya Tourét és a Southampton szélsőjét, Adam Lallanát előzte meg a voksoláson.

Az év fiatal játékosának Hazardot választotta a PFA.

Suárez Ian Rush 1986/87-es remeklése óta az első a Liverpoolban, aki egy idényen belül 30 gólt tudott elérni, ráadásul úgy, hogy a szezon első öt meccsén korábbi eltiltása miatt nem játszhatott.