Egy tombola a kapocs a földművelésügyi miniszter és Marcsi között

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

A Jobbik lemondásra szólította fel Fazekas Sándort, mert bizonyítottnak látja, hogy a piramisjátékot űző karcagi üzletasszony, Dobrai Sándorné (Marcsi) cége, a Kun-Mediátor Kft. támogatta a minisztert.


A Jobbik arra hivatkozik, hogy a Karcagi Hírmondó 2007. március 23-i számában a település polgármestere, a jelenlegi földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor lakossági fórumát hirdette. Az ezen megrendezett tombola egyik nyereményét, egy kétfős utazást a Kun-Mediátor Kft. ajánlotta fel. Így az ellenzéki párt szerint ez a dokumentum is alátámasztja, hogy a cég támogatta a helyi Fideszt.


Korábban nyilvánosságra került, hogy a Kun-Mediátor Kft. Fazekas Sándor előterjesztésére egy önkormányzattól bérelt irodában működött, a cég vezetője, a helyiek által csak „bróker Marcsinak” nevezett Dobrai Sándorné pedig a fideszes vezetésű Karcag önkormányzatában dolgozott mint külsős bizottsági tag.

Az alapvetően utazási irodaként működő Kun-Mediátor Kft. az elmúlt években engedély nélkül gyűjtött magas hozam ígértével betétet, elsősorban karcagiaktól. Bár a pénzeket hosszú időn át kamatostul visszafizették, idén elkezdett akadozni a rendszer, és néhány héttel ezelőtt már csak egy papír várta a betéteseket: az iroda egyelőre nem nyit ki. A kár több milliárd forint. A vélhetően külföldre szökött Dobrai Sándornét már az Interpol is körözi.

A Napi Gazdaság szerint idő előtt távozhat posztjáról Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.