Egy texasi egyetemen is lövöldöztek, eddig egy áldozatról tudni

-

Lezárták a rendőrök pénteken a houstoni Texasi Déli Egyetem (TSU) területét, miután egy fegyveres két emberre rálőtt a kollégium környékén.


A Houston Chronicle című napilap online kiadása szerint a sebesültek egyike életét vesztette. A támadót elfogták, de személyazonosságát és indítékát hivatalos nem közölték.


A TSU egy hagyományosan feketék által látogatott egyetem.Előzőleg, péntekre virradóra egy verekedés nyomán lövések dördültek az arizonai Flagstaff egyetemén is: egy 18 éves hallgató – sajtóértesülések szerint Steven Jones, aki a közösségi médiában több fegyveres fotót osztott meg önmagáról – egy embert megölt és további hármat megsebesített, amikor a parkolóban diákok két csoportja között verekedés robbant ki. A négy áldozat ugyanannak a diákkörnek a tagja volt.

Egyelőre nem tudják, hogy a két támadás között van-e összefüggés.


Az Egyesült Államokban szenvedélyes társadalmi vita folyik a lőfegyverek tartásának és beszerzésének szigorításáról, amióta 2012. december 14-én egy ámokfutó huszonhat emberrel – köztük húsz kisgyerekkel – végzett a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában.