Egy terroristával kevesebb az FBI körözési listáján

-

Egyszer már a halálhírét keltették, most azonban egy véres összecsapásban meg is ölték a több robbantásos merénylettel vádolt Zulkifli bin Hirt.


Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette, hogy januárban egy Fülöp-szigeteki rajtaütés során meghalt a szervezet által leginkább keresett terroristák egyike, Zulkifli bin Hir. Az amerikai külügyminisztérium korábban ötmillió dolláros jutalmat ajánlott bin Hir, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges Dzsemaja Iszlamija malajziai tagja elfogásáért. A Marvan néven is ismert férfit az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek hatóságai több robbantásos merénylettel gyanúsították.

A nyomozók szerint Zulkifli bin Hir halálának megerősítése sokáig tartott, mert a rajtaütés, amelyben megölték, véres összecsapásba torkollott, 44 kommandós is életét vesztette.

Marvannak egyszer már halálhírét keltették, három éve a Fülöp-szigeteki hadsereg azt közölte, hogy a férfi meghalt egy légicsapásban. A terrorista azonban tavaly felbukkant Mindanao szigetén a Moro Iszlám Felszabadítási Front védelmét élvezve.