Egy startup kifizeti az esküvőjét, de ha elválnak, vissza kell fizetni

Fotó: AFP / PEDRO UGARTE

-

Csak egy kérdés maradt: mi lesz a következő hatalmas ötlet?


Önnek alapították a SwanLuv nevű vállalkozást, ha a közeljövőben szeretné megrendezni álomesküvőjét. A cég ugyanis vállalja, hogy 10 ezer dollárig hitelezi a lakodalmát. Viszont ha elválna párjától, akkor vissza kell fizetni az összeget – számolt be róla a Geekwire.


A seattle-i központú cég a jelentkezők által megadott adatokból, az interneten hozzáférhető más információkból és egy algoritmus segítségével számítja ki, mekkora a kockázata annak, hogy szakít egy pár. A cég az eredmények alapján dönti el, hogy kiknek ad hitelt, illetve hogy akiknek ad, azoknál mennyi lesz az adott hitel kamatlába, vagyis mennyit kell visszafizetniük, ha mégis válásra kerül sor.

Noha a SwanLuvnak ezek alapján az a legjobb, ha elválnak a párok, mégis a szerelem oldalán áll, legalábbis a honlapjukból kiindulva erre lehet következtetni. Például azt is írják, hogy ingyenes házassági tanácsadót is biztosítanak. Kis szépséghiba, hogy az újabb és újabb esküvőket a válásokból befolyó összegből akarja finanszírozni a startup.

A program indulásáig még 65 nap van hátra, azt remélik, hogy az első kifizetésekre már februárban sor kerül.