Egy sima, egy fordítás - elrajtolt az NFL rájátszása

Fotó: Getty Images / Dylan Buell

-

A Pittsburgh Steelers drámai hajrában 18-16-ra győzött a Cincinnati Bengals otthonában az észak-amerikai profi amerikaifoci-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában.


Az úgynevezett wild card-körben három negyed után a Pittsburgh vezetett 15-0-ra, ám a záró játékrészben a hazaiak fordítottak. A hajrában többször gazdát cserélt a labda, egy mezőnygóllal mégis a Steelers nyerte meg a meccset. Igaz, a Pittsburgh legendás irányítója, Ben Roethlisberger vállsérülést szenvedett, nem tudni, hogy játszhat-e a következő körben.


A meccs egyik legszebb jelenete:


A Kansas City Chiefs ezzel szemben nagyon simán ment tovább, miután idegenben is 30-0-ra kiütötte a rendkívül gyenge napot kifogó Houston Texanst. A vendégcsapatnak már az első akciója sikeres volt: a kezdőrúgást Knile Davis 105 yardról vitte el a hazaiak célterületére. Ez volt az NFL történetének második leghosszabb ilyen akciója.A hazaiak irányítója, Brian Hoyer négy interceptiont dobott, a liga egyik legjobb védője, J. J. Watt pedig sérülten szenvedte végig a meccset, ezt pedig nem bírta el a Texans.

A következő körben a Pittsburgh a Denver Broncos, a Kansas City pedig a címvédő New England Patriots vendége lesz.


Rájátszás 1. forduló (wild card-kör):

Amerikai-főcsoport (AFC):
Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers 16-18
Houston Texans-Kansas City Chiefs 0-30

vasárnap:
Nemzeti-főcsoport (NFC):
Minnesota Vikings-Seattle Seahawks 19.05
Washington Redskins-Green Bay Packers 22.40