A rendőrség szerint már nem békés, amit az ultrák csinálnak

-

A magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett szurkolói demonstráció „elvesztette békés jellegét” – ezzel indokolta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata, hogy a rendőrség csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség a Groupama Arénánál. A történtekről a neten videó is látható, ennek tanúsága szerint az összecsapásokban egy rendőr is megsérült.


A demonstráció, amelyről szó van, a Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre bejelentett meccsnézés, amellyel ismét a Magyar Labdarúgó-szövetség jegyértékesítési rendszere ellen tiltakozik a drukkerek egy csoportja.

A Planetáriumhoz tartva a szurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek késő délután.

A rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítanak, könnygázt bevetve. Több embert kiemeltek a tömegből. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.

A rendőrség a demonstrációra készülők közül 13 főt kiemelt és előállított és felszólította a tüntetés szervezőjét arra, hogy ha a demonstráció elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.