Egy rejtélyes férfi kutyákra vadászik Kazincbarcikán

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-


Kazincbarcikán a kertváros lakói az RTL Klub Híradójának arról számoltak be, hogy valaki egy terepjáróból kutyákra lövöldöz. Az elmúlt napokban több lelőtt, vagy meglőtt kutyát találtak. A riportot, amely egyelőre nem érhető el a csatorna honlapján, az Index szemlézte.

Az egyik lakó egy Facebook-bejegyzésben szedte össze az elmúlt napok eseteit. Több akciót is ugyanannak a férfinak tulajdonítanak, akit egyszer a helyiek azért tudtak megállítani, mert úgy lőtt ki egy kutyát, hogy gazdája csak néhány méterre állt onnan.

Így kiabálni kezdett, hogy álljon meg. Erre több lakó is odament, köztük egy volt rendőr is, aki az RTL-nek elmondta, hogy egy fekete távcsöves puskával szállt ki a férfi az autóból. A férfi arról beszélt, hogy az önkormányzat egyik cégének megbízásából lövi a kóbor kutyákat, de csak kábítólövedékkel, hogy aztán begyűjtse őket. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért pusztult el az állat.

A tévé megpróbálta megkeresni az önkormányzati céget, amelyre a férfi hivatkozott, de nem sikerült elérniük. A rendőrség annyit megerősített, hogy nyomozni kezdtek állatkínzás miatt. Az RTL úgy tudja, egy férfit már gyanúsítottként hallgattak ki, de mindent tagadott.

A település polgármestere az Indexnek azt mondta, ők is várják a rendőrségi nyomozás eredményét, ő mindenesetre az érintett önkormányzati cégtől bekért minden információt. Annyit lehet tudni, hogy a város rendelkezik egy altatólövedékes puskával, annak minden kötelező engedélyével, hogy kóbor kutyákat be tudják gyűjteni.