Egy rapper előadásáról marad emlékezetes az idei Grammy

Fotó: MTI/AP/Invision / Matt Sayles

-

Kiosztották a 2016-os Grammy-díjakat. Az év albuma Taylor Switfté, de nyert Ed Sheeran és Bruno Mars is.


30 műfaj 83 kategóriájában osztották ki a Grammy-díjakat hétfőn éjjel Los Angelesben. Kendrick Lamar volt az este sztárja, öt Grammyt nyert el a 11 jelölésből. Ő nyerte a legjobb rap szám, legjobb rap előadás (Al Right), a legjobb rap előadó, és a legjobb rap/énekes együttműködés (Taylor Swift Bad Blood című számában) díját is. Az este alatt a To Pimp a Butterfly-ról albumról adott elő két számot (The Blacker the Berry és az All Right).A legjobb egyéni előadó Ed Sherran lett, akinek ez az első Grammy-díja, olyan énekeseket előzött meg mint Taylor Swift, The Weeknd, Kelly Clarkson vagy Ellie Goulding. Sheerant már negyedszerre jelölték, úgyhogy nagyon örül a díjnak – mondta a Grammy átvételekor.A legjobb album Taylor Swift 1989 című lemeze lett, ami még 2014-ben jött ki, de túl későn ahhoz, hogy a tavalyi díjkiosztón szerepelhessen. A legjobb rock album a Muse Drones című lemeze lett.


Amy Winehouse is nyert egy díjat poszthumusz, övé lett a legjobb filmzene, köszönhetően a róla készült dokumentumfilmnek az Amy-nek.

Lamar mellett fellépett a gálán Adele, Taylor Swift és The Weeknd is, valamint Lady Gaga, aki a januárban elhunyt David Bowie egyik számát adta elő.