Egy rab bebizonyítaná, hogy Prince az apja

Fotó: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / ETHAN MILLER

-

Apasági keresetet nyújtott be egy minnesotai bírósághoz egy coloradói börtönben raboskodó férfi, aki azt állítja, hogy az áprilisban elhunyt világhírű énekes a biológiai apja.


A Kansas Cityből származó Calvin Q. Williams DNS-vizsgálatot kért, hogy megállapítsák, ő Prince gyermeke. A bírósági keresethez mellékelt nyilatkozatában Williams anyja, Marsha Henson közölte, hogy 1976 júliusában volt szexuális kapcsolata Prince-szel, és a következő év áprilisában született meg a fia.

A minnesotai törvények szerint az örökösödésben a gyermek az elő számú kedvezményezett, ami azt jelentené, hogy Prince testvérei és féltestvérei háttérbe szorulnának, ha a bíróság bebizonyítja, hogy Williams az énekes gyermeke.

A férfi ügyvédje az AP amerikai hírügynökségnek megerősítette, hogy ügyfele jelenleg börtönben van.

A bírósági és börtöniratok szerint a férfi a Colorado államban lévő Florence legmagasabb biztonsági szintű szövetségi börtönében raboskodik, mert 2013-ban bűnösnek vallotta magát lőfegyver törvénytelen szállításában. Hét év nyolc hónap börtönbüntetést szabtak ki rá.


Prince otthonának kerítése emlékhellyé alakult


Múlt pénteken egy minnesotai bíró elrendelte, hogy a Prince több millió dolláros hagyatékának kezelésével megbízott ügyvédek vérmintát kaphatnak a törvényszéki orvosszakértőtől DNS-vizsgálatra, ha apasági kereset merülne fel.

Az április 21-én meghalt Prince-nek nem volt tudomása arról, hogy lenne gyermeke, ám Kevin Eide, a minnesotai kerületi bíróság bírája végzésében közölte, felvetődhetnek apasági kérdések az örökösödési eljárás során. Prince vagyonának pontos értéke egyelőre nem ismert, csupán a zenei díjakból származó bevételeit több mint 500 millió dollárra becsülik. Az ügyvédek a múlt héten közölték, hogy nem találtak végrendeletet. Annak hiányában az énekes hat testvére és féltestvére az örökös a bírósági dokumentumok szerint.

Élete során Prince 39 albumot adott ki és több mint 100 millió lemezt adott el. Az énekes tucatnyi minneapolisi ingatlana a nyilvánosan hozzáférhető dokumentumok szerint 27 millió dollárt ér.

Az örökösök dönthetik el, mi legyen a sorsa a Minneapolis melletti rezidencia és stúdió, a Paisly Park páncélszekrényében rejlő, egyelőre ismeretlen kincseknek, amelyek között feltételezések szerint egész albumok lehetnek kiadatlan dalokból.