Egy polgármester felesége az MSZP-vel kitoló, titokzatos néni

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Az Index szerint Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége adta be négy másodperccel az MSZP előtt a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazási kezdeményezést. Erdősi Lászlóné kigyúrt, kopasz férfiak segítségével előzte meg a szocialista Nyakó Istvánt.


Bár a MSZP-vel éppen ellentétes tartalmú kérdést benyújtó nő a választási irodában hallgatásba burkolózott, az Index telefonon elérte a férjét, Erdősi László András herceghalmi polgármestert, aki nem cáfolta, hogy felesége adta be a népszavazási papírokat, kérdésekre azonban ő sem volt hajlandó válaszolni.

Az Index szerint Erdősi ősfideszesnek számít, 1990-ben az I. kerületben lett önkormányzati képviselő, majd később alpolgármester. 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben viszont már függetlenként indult. A lap úgy tudja, felesége Orbán Viktort ábrázoló, „Az én miniszterelnököm” feliratú kitűzőt viselt a településen a választási időszakban.

A választási irodában történt példátlan botrányról itt olvashatja el beszámolónkat.


A Fidesz szerint Erdősi független

A párt közleménye szerint a Fidesz saját jelöltet állított 2014-ben Erdősi László Andrással szemben, Erdősi függetlenként nyert Herceghalomon.