Egy pesti fuvar ígéretével raboltak ki egy szír menekültet Szegeden

-

Két férfi azt ígérte egy szír állampolgárnak, hogy Budapestre viszik autóval, előlegként 200 eurót kértek tőle. Társaik rendőrnek adták ki magukat és ki is rabolták őt. Három tettest már elfogtak a rendőrök.


K. Antal és P. József június 28-án késő este megegyezett egy szír állampolgárral Szegeden abban, hogy Budapestre viszik őt. Tankolásra előlegként 200 eurót kértek. Miután a pénzt megkapták, K. Antal kocsijával a helyszínről eltávozott – írja a police.hu. Az 52 éves K. Antallal szemben pedig csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján nem állt szándékában Budapestre vinni a szír férfit, tőle csak pénzt akart kicsalni.


P. József a szír bevándorlóval maradt, majd - a megalapozott gyanú szerint – P. Róberttel, és a fiatalabbik (19 éves) K. Antallal, valamint egy eddig ismeretlen társával együtt körbefogták a szír férfit. Az újonnan érkezett férfiak magukat rendőrnek adták ki, de mivel ezt a szír állampolgár nem hitte el, lefogták és elvették tőle a nála lévő táskát, mobiltelefont és készpénzt, majd elmenekültek.


A szegedi nyomozók a bűncselekményt követően néhány nappal később P. Józsefet és P. Róbertet elfogták és csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket. A bíróság mindkét férfi előzetes letartóztatását elrendelte. Augusztus 7-én aztán elfogták a 19 éves K. Antalt is, akit szintén őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A rendőrök a három elfogott férfi negyedik társát még keresik.