Egy percig sem húzta a magyar cselgáncsozó

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A 90 kg-os Tóth Krisztián kikapott második mérkőzésén, ezzel a nyolcaddöntőben kiesett a riói olimpia cselgáncstornáján.


A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth a kenyai Kiplangat Sang legyőzése után a második körben azzal a kínai Cseng Hszün-csaóval mérkőzött, aki a 32 között meglepetésre ipponnal verte a súlycsoport kiemelkedő egyéniségét, az athéni olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok görög Iliasz Iliadiszt.


Az összecsapás egy percig sem tartott: a 22 éves magyar dzsúdós éppen dobást próbált indítani a csaknem egy fejjel magasabb ellenfelével szemben, amikor a kínai elkapta a karját, mögé lépett, és ippont érően földre vitte.


Tóth Krisztiánt váratlanul érte az ippon


„A kínai megcsinálta ugyanazt, amit a görög ellen. Krisztián inkább a saját taktikáját próbálta erőltetni, nem kizárni a kínait. De nem lehet hibáztatni ezért a versenyzőt, ez benne van, pillanatnyi kihagyás volt" – értékelt Pánczél Gábor, Tóth Krisztián edzője.

A KSI cselgáncsozója azt mondta, úgy érezte, meg tudja verni Hszün-csaót. „Nem azt mondom, hogy hibáztam, egész egyszerűen ez a sport. Igazából ez az ember nem nagyon dobált korábban, inkább taktikai meccseket csinált. A görögöt eldobta, úgy voltam vele, hogy meglepte, valamilyen szerencsés okból el tudta dobni, hát a mai napon másodjára volt szerencséje” – nyilatkozott Tóth Krisztián, aki első olimpiáján vett részt.