Egy padon hagyta magára 2 és fél éves kisfiát

-

A Gerzson nevű kisfiú egy padon sírdogált októberben, amikor egy járókelő észrevette. Szólt a rendőröknek, akik megtalálták az anyát, de ő akkor sem ment el a gyerekért - most vádemelést javasolnak ellene.


A 35 éves nő október 19-én hagyta magára a kisfiát a miskolci Stadion úton, egy padon.

A síró gyerekre egy járókelő figyelt fel, a rendőrök pedig magukkal vitték. Mivel senki sem jelentkezett érte, a kisfiú pedig nem szólalt meg, a rendőrség a lakosság segítségét kérte az azonosításhoz. Gerzsont felismerték, így kiderült, ki az anya.

A rendőrség ez után azt közölte, hogy rövid ideig tudtak beszélni a nővel telefonon, de a vonal megszakadt, utána már nem vette fel senki. Az anyát otthonában sem találták meg, Gerzson pedig ideiglenesen állami gondozásba került.
A nő és élettársa később egymásra tologatta a felelősséget. Az anya azt mondta, nagyon összeveszett élettársával, és dühében elment otthonról, Gerzsonkát is ott hagyta. Az élettárs viszont azt állítja, az anya magával vitte a gyereket.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.