Egy óvszer-automata felrobbantásába halt bele egy német férfi

Forrás: Kreispolizeibehörde Borken

-

Két társával akarta kirabolni még karácsonykor. Az életben maradtak megpróbálták eltussolni az ügyet, de hiába.


A németországi Schöppingenben december 25-én három férfi felrobbantott egy óvszer-automatát, hogy így a benne rejlő pénzt és óvszereket eltulajdonítsák. A robbantás azonban balul sült el, mert egyiküket, egy 29 éves férfit a szétrobbantott automata egyik alkatrésze a fején találta el.


Két társa még elszállította a szerencsétlenül járt férfit az ahausi kórházba, de az újraélesztési kísérletek ellenére nem sikerült őt megmenteni. Az életben maradt elkövetők azt mondták, a férfi egy lépcsőn zuhant le, így keletkezett rajta a sérülés, a kiérkező rendőrök viszont nem hittek nekik.

Később az egyik elkövető elismerte, hogy felrobbantották az óvszer-automatát, társuk pedig, amikor beindította a robbanószerkezetet, még nem csukta be autójuk ajtaját, így találta el az alkatrész a fejét. A két férfi szabadlábon védekezhet.

A robbantás során az automata teljesen megsemmisült, az elkövetők mind a pénzt, mint az óvszereket otthagyták. Hogy mivel robbantották fel a szerkezetet, egyelőre nem tisztázott – írta a Welt.