Egy nyolcfős mexikói családra találtak rá lefejezve

-

A család kilencedik tagjának sikerült megmenekülnie, ő értesítette a hatóságokat.


Szerdán a hatóságok azt közölték, a lefejezésre azután került sor, hogy elrabolták őket. A halálos áldozatok között két kamasz is volt. A holttesteket azt követően találták meg, hogy a család kilencedik tagja megszökött a túszejtőktől, és riadóztatta a hatóságokat Casa Quemada településénél, az Egyesült Államokkal határos Chihuahua szövetségi államban.


A helyi ügyész elmondta, hogy a Martínez család autóját álarcos, katonai egyenruhás emberek támadták meg. A család három, 18–25 éves tagjának holttestét szerdán találták meg egy út mentén. A rendőrök a család további tagjainak tetemére Casa Quemada település különböző pontjain bukkantak rá.

Egyes szemtanúk azt állították, hogy a család fát vágni indult a környékre. Mások azt mondták, hogy azokat a földeket felügyelték, amelyeken kábítószert termesztenek.

A gyilkosságok az úgynevezett aranyháromszögben, a Sinaloa, Chihuahua és Durango szövetségi állam alkotta területen történtek, ahol a kábítószerkartellek indiai kendert és mákot termesztenek, hogy abból drogot állítsanak elő.