Egy nő azért perel, mert azt mondták rá, nem is volt prostituált

Fotó: Wikipedia / Photographer: Paul Clarke

-


Valószínűleg gyakoribb, hogy valaki azért indít pert, mert azt állítják róla, hogy prostituált volt, de dr. Brooke Magnanti esetében fordított a helyzet: azért perelte be volt pasiját, mert a férfi azt állítja, nem volt kéjnő. A 39 éves Magnanti ma törvényszéki szakértő és író, azonban 2003-ban, pénztelen PhD-hallgatóként egy bő éven keresztül luxusprostituáltként dolgozott.


Tapasztalatait több könyvben (az egyik magyarul is megjelent Egy luxuskurtizán erotikus kalandjai címmel) és egy blogban írta le álnéven, és 2007-ben Egy call-girl titkos naplója címmel tévésorozat is indult a sztorija alapján. 2009-ig mindenki csak Belle du jour-ként ismerte, akkor felfedte valódi identitását.

A pereskedést a volt barátja, egy Owen Morris nevű férfi kezdte, aki korábban a Királyi Légierőnél szolgált. Magnanti név nélkül írt kellemetlen dolgokat Morrisról, azonban később a férfi kilétére is fény derült, ezért rágalmazás miatt beperelte Magnantit, többek közt azt állítva, hogy nem hiszi, hogy a nő valaha szajha volt. Magnanti most visszaperel, mondván, hogy a jó hírét sérti az állítás.