Egy négygyerekes család kerülhet utcára egy örökösödési vita miatt

-

Egy négygyerekes oroszlányi családnak november 8-ig el kell hagynia azt a lakást, amelyet az egyik rokonuk nem hajlandó kiadni nekik albérletbe. Állítólag a városban nem tudnak egyéb albérletet szerezni, mert mindent azonnal kiadnak vendégmunkásoknak.


Dollinger Zsuzsanna és családja a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy tavaly költöztek be nagymamájuk lakásába, aki azonban a költözést követően hamarosan meghalt. Az idős nő nem a négygyerekes családra, hanem egy rokonukra hagyta az ingatlant, aki úgy döntött, hogy eladja a lakást ahelyett, hogy kiadná albérletbe Dollingeréknek. A család november 8-ig kapott haladékot a kiköltözésre.


A bajban lévő anya azt is elmondta a lapnak, hogy próbáltak más albérletet találni Oroszlányban, de „egyszerűen nem sikerül. Ha megüresedik egy, már rögtön ki is adják román vendégmunkásoknak”. Azt mondta, hogy ha nem tudják megoldani a lakhatásukat, a gyámhivatal elveszi a gyerekeit.

A Blikk megkereste a helyi önkormányzatot is, hogy tudnak-e segíteni Dollingerék helyzetén; egyelőre nem érkezett válasz.