Egy napig árulta a sorozatgyilkos könyvét az Amazon

-

A széleskörű felháborodás nyomán az online könyváruház kénytelen volt törölni a kínálatból a Pickton: In his own words (Pickton: Saját szavaival) című könyvet, mivel a feltételezett szerző, egy életfogytiglani börtönbüntetését töltő kanadai sorozatgyilkos


Nem az Amazon, hanem a könyvet kiadó Outskirts Press jelentette be hétfőn a 20 dollárért árusított kötet visszavonását a webáruház kanadai honlapjáról, és egyben bocsánatot kértek az áldozatok hozzátartozóitól is.

A feltételezett szerzőt, Robert Picktont 2007-ben ítélték el hat prostituált meggyilkolásáért, de további 20 emberöléssel is meggyanúsították. A jelenleg 66 éves férfi saját sertésfarmján mészárolta le áldozatait, akiknek testrészeit a disznókkal etette meg.

A január 29-én kiadott 114 oldalas könyv egy memoár, amelyben a szerző ártatlanságát bizonygatja.
Azt nem lehet tudni, hogy a kézirat - ha valóban a gyilkos írta - hogyan juthatott ki abból a maximális biztonsággal őrzött fegyházból, ahol Pickton raboskodik.

A megjelenés után a change.org internetes portálon több mint 50 ezren írtak alá egy petíciót, amelyben a "kegyeletsértő és a hozzátartozók sebeit újra feltépő" könyv árusításának beszüntetését követelték.