Magyarországon is visszahívják a Mars csokikat

Fotó: DPA / FEDERICO GAMBARINI

-

Senki ne egyen Marsot, Snickerst vagy Milky Wayt, mert műanyag lehet benne.


Ötvenöt országban hívja vissza a Mars, Snickers és Milky Way csokoládéit, illetve a Celebrations bonbonokat a gyártó, mert egy fogyasztó egy Marsban műanyagdarabot talált. Erről a Mars hollandiai leányvállalatának szóvivője beszélt az AP hírügynökségnek.


Bár a szóvivő nem pontosította, mely országokról van szó, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) kedden késő este közölte, a magyar piacra is szállítottak a visszahívott édességekből. „A vizsgálat jelenleg még tart, a hatóság kéri a fogyasztókat, hogy aki vásárolt a 2016. június 19. és 2017. január 08. közötti minőségmegőrzési időkkel ellátott Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, az ne fogyassza el" – áll a magyar hatóság közleményében, amely szerint, ha újabb információk érkeznek, arról a Nébih azonnal tájékoztatást ad.

Korábban Németországban és Franciaországban is bejelentették: a cég héthavi gyártását veszik le az üzletek polcairól. Az érintett termékek minőségmegőrzési határideje 2016. június 19-e és 2017. január 8-a közötti.