Mozgólépcsőbe szorult a brit kisfiú lába, három óra volt kiszabadítani

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Szerencsére megmentették a lábát, de lehet, soha többé nem tud majd járni vele.


Egy brit család Dél-Afrikában nyaralt, a három hetes nyaralásuk végén tartottak már, amikor egy dúrbáni plázában beragadt a mozgólépcsőbe a kisfiúk, Euan Hird lába. A hat éves fiú három órán keresztül üvöltött a fájdalomtól, amikorra végre sikerül kiszabadítani lábát. Csak 20 percen múlt, hogy nem kellett levágni a lábfejét, de így is két operáció volt szükséges ahhoz, hogy megmentsék a végtagját – írta a Daily Mail. A linkre kattintva képet is láthatnak a sérült lábról.


Az apa a kisfiú előtt lépett a mozgólépcsőre, amikor nagy sikoltásra lett figyelmes, és meglátta, hogy fia jobb lába beragadt a lépcsők közötti résbe. A mozgólépcső még mozgott tovább, amikor végül leállt, a helyi tűzoltók és mentők azonban nem tudták kiszabadítani a gyerek lábát.

Euannak morfiumot adtak, amitől egy kicsit lecsendesült, majd végül a bevásárlóközpont technikusainak sem sikerült kiszedni a jobb lábát. Végül csak két bolti szerelőnek sikerült lángszóróval kiszabadítani a kisfiú végtagját.

Amikor végül kiszedték a lábát, és a cipőt is levették róla, csupa vér volt minden, az apa elmondása szerint „olyan volt az egész, mint egy horrorfilmben”.

Az orvosok a családot figyelmeztették arra, hogy lehet, a fiú soha többé nem tud lábra állni. Múlt héten, nyolc nappal a baleset után végre felszállhatott a repülőre, igaz az erősen bekötött lábával csak kerekesszékkel tud közlekedni.

Mostanában több mozgólépcsős balesetről is lehetett hallani. Az egyik a múlt héten volt a Kálvin téren, itt egy kiskutya lába ragadt a lépcsők közé. A másik pedig Kínában történt, akkor egy nő alatt megnyílt a padlózat. Két éves fiát még meg tudta menteni, ő azonban beleesett a gépezetbe és meghalt.