Egy migráns gyújthatott fel egy sátrat Röszkén

-

A rendőrök gyorsan, két poroltóval eloltották a tüzet. Kiskunhalason pedig kitöréssel fenyegetőztek a migránsok.


Felgyújtott egy sátrat egy migráns a röszkei gyűjtőpontnál, a rendőrök gyorsan eloltották a tüzet két poroltóval – közölte a rendőrség pénteken este. Az MTI azt írta, az indítéka egyértelmű volt, mindenáron tovább akart menni Németországba. Ugyanakkor ismeretlen tettes ellen folyik eljárás, mert nem találták meg az elkövetőt.


Az őrök észlelték a tüzet, két poroltóval oltották el.


Kitöréssel és gyújtogatással fenyegetőztek migránsok a kiskunhalasi rendőrségi gyűjtőponton, ügyintézésük felgyorsítását követelték. A rendőrök tárgyaltak velük,majd lenyugodtak a kedélyek – közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint kora délután a kiskunhalasi táborban 120 ott tartózkodó migráns követeléseket fogalmazott meg: elsősorban az ügyintézésük felgyorsítását kérték, hogy minél hamarabb elhagyhassák Magyarországot. Továbbá sérelmezték az élelmezésüket – annak ellenére, hogy a közlés szerint a napi szokásos adag háromszorosát kapták –, valamint a tisztálkodási lehetőségek elégtelenségét.

Azzal fenyegetőztek, ha ezeket nem teljesíti a rendőrség, akkor vagy kitörnek a táborból és szétszélednek, vagy felgyújtják a Kiskunhalason, a Szegedi úton található Gábor Áron Laktanyát. A rendőrség tárgyalt velük, „rendet tett”, most békés a tábor, mindenki ott maradt.


Délután a délmagyar.hu és a CNN itt tartózkodó riportere, Arwa Damon is arról írt, hogy a menekültek Röszkénél szomjaznak. Utóbbi több Twitter-bejegyzést is szentelt ennek a témának, az egyik arról szólt, hogy hét óra alatt egy család egy palack vizet kapott, miközben a szikrázó napsütésben várták, hogy továbbengedjék őket a határról.