Egy mexikói kokainbárót megöltek, egy brit drogdílert elkaptak

Fotó: AFP / RODRIGO ARANGUA

-

A mexikói Carlos Rosales Mendozát néhány nappal ezelőtt ölték meg, míg a brit Simon Duttont Görögországban kapcsolták le.


Ismeretlenek megölték az egyik legbrutálisabb mexikói kokainbárót, Carlos Rosales Mendozát. A férfi holttestét egy autópályánál találták meg a napokban - adta hírül a BBC.

Rosales Mendoza az 1980-as években a nyugati Michoacanában keveredett bele a kábítószerüzletbe. Évek során a helyi bandák és kartellek ranglétrájának tetejére ért, és egészen haláláig ő irányított. Ő volt az egyik alapítója a La Familia Michoacana nevű szervezetnek: a kábítószerkartell hírhedt a szélsőséges és erőszakos tevékenységéről, miközben azt állítja, hogy megvédi a családi és vallási értékeket.

Mendoza volt az amerikai Drogellenes Ügynökség által leginkább keresett személy. Egyelőre nem ismert, ki áll a gyilkosságok mögött.

Egy nagyon keresett brit drogdíler is lebukott Görögországban - írja az Independent. A 38 éves Simon Duttont Thesszalonikiben tartóztatták le. A férfi több mint hat éve volt szökésben; Nagy-Britannia egyik legkeresettebb bűnözője, aki 1,5 millió fontnál is többet érő kábítószert akart az Egyesült Királyságba csempészni.