Egy magyar úszóedző le akarta ütni Hosszú Katinka férjét

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

Bár arra nem számítottunk, hogy azzal, hogy Kiss László szövetségi kapitány mégiscsak folytatja a munkáját, egycsapásra minden vihar elül a magyar úszósportban, de most Törös Károly előállt egy sztorival, amely a tavalyi, netanyai Európa-bajnokságon történt vele és Hosszú Katinka férjével, Shane Tusuppal.


A kecskeméti úszóedző elárulta, hogy miután a magyar versenyző második lett 400 vegyesen, leállt beszélgetni Tusuppal a döntőről, majd amikor felvetette neki, hogy Hosszú a rosszabb benyúlásával kaphatott ki a brit Jazmin Carlintól, akkor edzője kiakadt.„Kidagadtak az erek Shane nyakán, úgy ordibált velem – kezdte a Borsnak a 73 éves Törös. – Nem válogatott a jelzőkben, angolul baszd megolt, amit már csak a korkülönbségünk miatt sem hagyhattam szó nélkül. Ám mielőtt leüthettem volna, mert bizony ezt terveztem, ellépett a közelemből.”

Törös jelentette a sértést Kiss Lászlónak, másnap pedig a 27 éves Tusup elnézést kért a viselkedése miatt.

Shane Tusup valóban felfokozott hangulatban van Hosszú minden egyes versenye alatt, az alábbi videó például a 2013-as ob-n készült, amikor a 400 gyors döntőjében Kapás Boglárka legyőzte Hosszú Katinkát.A kirobbant Hosszú Katinka-botrány óta több vélemény is megjelent, amely szerint elképzelhető, hogy lejáratókampány indul majd az úszónő és edző-férje ellen, ezért nem nyerheti meg a csatát a magyar szövetséggel szemben.

„Sokan mondták, hogy ne álljak ki másodszor is, mert ezzel öngyilkosságot követek el. Sokkal többet veszíthetek, mint amit nyerhetek” – mondta Hosszú a második sajtótájékoztatóján, amelyen széttépte a magyar szövetség által ajánlott szerződést.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!