Egy lakás árát kereshetik meg Dzsudzsákék Norvégia kiejtésével

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Mintegy harmincmillió forintot kaphatnak a fociválogatott játékosai, ha a pótselejtezőben legyőzik Norvégiát, és ezzel kijutnak a 2016-os Eb-re.


Komoly prémiumot kapnak Dzsudzsák Balázsék, amennyiben a novemberi pótselejtezős párharcban legyőzik Norvégiát, és ezzel kiharcolják a magyar válogatott első Eb-szereplését 44 év után.

Az UEFA a legutóbbi Eb-hez képest ötven százalékkal megemelte a részvételi díjat, elvégre 16 helyett immár 24 csapat küzd majd a tornán, magasabb lett a közvetítési díj, több lesz a jegybevétel és a szponzori pénz is. Összesen 450-500 millió eurós (139-154 milliárd forint) bevételt remél az európai szövetség a nyári rendezvénytől.

De maradjunk a részvételi díjnál, amely a legutóbbi torna, az Euro 2012 adataiból kiindulva most több mint 12 millió euró lesz csapatonként, tehát az MLSZ-nek 3,7 milliárd forintot utalna az UEFA norvégverés esetén. Az Eb-n aztán minden egyes pontért újabb eurószázezrek járnak, de egyelőre ezzel ne nagyon számolgassunk.

Hanem a fenti 3,7 milliárdból fejenként 100 ezer eurót (30,9 millió forintot) kaphatnak a magyar focisták, ha túljutnak a pótselejtezőn – értesült a Rangadó.hu. Ám a játékosok már kaptak pontprémiumot, a lap szerint pontonként ezer eurót (309 ezer forint), de az egyéni teljesítmény függvényében, például aszerint, hogy ki mennyi meccsen lépett pályára. Az MLSZ nem kommentálta az értesülést.