Egy kutya csaknem halálra marcangolt egy nőt Rákospalotán

Fotó: iStockphoto / molishka1988

-

Pénteken egy idősebb nőt életveszélyesen megsebesített egy kutya a XV. kerületi Bem utcában. Az őt megvédő férfire is rátámadt, majd hazaszaladt. A rendőrség büntetőeljárást indított az eb tulajdonosa ellen.


„A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága az esettel összefüggésben


gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt

indított büntetőeljárást egy budapesti férfival szemben” – tudatta a VS.hu megkeresésére a BRFK.


Az történtekről az ittlakunk.hu számolt be. Eszerint a megtámadott idősebb nő életveszélyes sérülést szenvedett, a segítségére siető férfinek pedig 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

A Kutyások a XV. kerületért csoport vezetőségi tagját pénteken egy ismeretlen bejelentő hívta fel azzal, hogy egy harci kutya rohangál a Karácsony Benő parkban.

Szemtanúja volt a tragikus eseményeknek a csoport tagja, Dóra, aki hangos kiabálást hallott a Bem utca felől. Meglátott egy földön fekvő nénit, akit folyamatosan marcangolt egy kutya, amelyet két férfi igyekezett megfékezni. Ekkor az állat hirtelen elengedte a nőt, majd rátámadt arra az idős férfira, aki egy fadarabbal ütötte és egy gereblyével hadonászott felé.


A megtámadott férfi egy ideig feltartóztatta a megvadult állatot, majd elkapta a férfi lábát és elkezdte tépni. Az utcába bekanyarodott egy Renault gépkocsival egy férfi, aki nekihajtott a felbőszült kutyának és elütötte a kutya farát

Korábban is támadt

– idézte fel a szemtanú.

Ezt követően a kutya elengedte a férfit, átrohant az utca másik oldalára, kiszaladt a főútra és 3-4 házzal odébb egy résnyire kinyitott kapun beszaladt.

A rendőröknek Dóra mutatta meg, melyik portáról van szó. Az intézkedő rendőr fegyvert fogott a kapunál álló kutyára, szirénáját beindítva próbálta kihívni a gazdát, aki egy percen belül megjelent és megfogta a kutyát: „Miután már tömérdek rendőr a helyszínen volt, a kutya gazdáját épp előállították, a kutya meg volt kötve, a néni karját már ellátták a mentősök, megjelent az Újpesti Állatmentőktől Pataki Gábor, majd pár percre rá egy kollégája is” – írta az ittlakunk.hu-n Dóra.

A gazda átadta a kutyát, betették az autóba, az Illatos úti állatmenhelyre vitték.

Dóra elmondása szerint a kilenc éves kan kutyán se nyakörv, se hám, se csip nem volt. Oltásai nem voltak, de korábban már támadt emberre. A kutya 14 napra karanténba került, később döntik el, mi lesz vele.