Egy konferencia, hogy ne csak a mobil legyen okos

Fotó: JOSEP LAGO / AFP / István Hajdu

IPhone vagy Android? Amíg összeverekednek a válaszon ajánlunk egy rendezvényt. Mert az első kérdésre úgyis mindegy a válasz. A lényeg, hogy úgyis ott van a zsebében egy okostelefon.


Az első Smartmobil izgalmas színfolt volt a konferenciatengerben, a második örömteli ismétlődés, mostanra pedig intézménnyé vált. Aki mobilra fejleszt, az internetből él, vagy csak jobban érdekli telefon annál, hogy reggelente ránéz a metrón a Facebook appra annak ott kell lennie. A konferencia nem csak mobilról szól már, nem is lehet tisztán a telefonról beszélni, beszivárgott az élet minden területére. És hogy miről lesz akkor szó?A startup az új fekete

Csak míg a fekete slankít meg hát nem is nagyon megy ki a divatból, addig a startupok folyamatosan változnak. A Prezi-Ustream-Logmein szentháromságon túl tucatnyi kis cég próbálja megcsinálni a következő Facebookot. Van, aki a fejünkbe nézne, más a zsebünkbe turkálna, megint mások viszont csak néhány dizájnos kiegészítőt akarnak eladni. Azt viszont az egész világnak. Eltapsolják a pénzt? Tanulnak? Budapest a következő Berlin, ami pedig a következő Mountain View? 2013 az online zene éve volt Magyarországon. Pár hónap alatt megjelentek a legális zeneoldalak, ahol egy gyorséttermi menü árából egy hónapig hallgathatunk zenét. Előbb a Deezer, aztán a Google Play Music, aminek a sarkában ott loholt a Spotify. A Smartmobilon egy egész blokk foglalkozik a digitális javakkal. Nem csak a légiposta és futár helyett előfizetésre költő zenerajongókról, hanem az e-könyvről, netes tévéről, és talán arról is, hogy miért nincs magyar Netflix.A külföldi előadók között pedig megtalálható lesz a Google által egy vagyonért felvásárolt Waze közösségi navigációs alkalmazás alelnöke, Fej Shmuelevitz. Azé az appé, ami legalább annyira jól tudta, hogy hol van dugó, mint a taxisok. És el lehet csípni a Spotify fejlesztési igazgatóját is. Ha elérik, kérdezzék meg, hogy mikor lesz streamelhető AC/DC a kínálatban.


A VS.hu az április harmadikán megrendezett Smartmobil 2014 médiatámogatója.