Egy komplett magyar falu drukkol este a görögöknek

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Magyarország egyetlen görög nemzetiségű falva, Beloiannisz nem Dzsudzsákéknak szurkol.


Nálunk mindenki imádja a focit, a magyar és a görög nemzeti ünnepek mellett a meccsek jelentik a nagy bulikat. Itt mindig mediterrán hangulat uralkodik, egyedül a tenger hiányzik nekünk Beloianniszban

mondta a faluban riportot készített Blikknek Galanisz Andrea cukrász. Beloianniszt 1950-ben a görög polgárháború elől elmenekülő görögök alapították Fejér megyében. Az 1100 lakosú község lakói vendéggyőzelmet várnak.Papalexisz Kosztasz polgármester kijelentette: „Amikor a sorsolást megláttam, abban bíztam, hogy mindkét csapat kéz a kézben kijut az Európa-bajnokságra. Erre sajnos már nem nagyon van lehetőség, mert a görög sok pontot veszített, ráadásul még kétszer játszik a magyarral. Sorsdöntő meccs lesz, csak ne döntetlenre végződjön, az senkinek sem jó.Vasárnap a falu két meccs miatt is izgulhat, ugyanis a helyi AEK Beloiannisz a megye háromban Zichyújfaluval játszik, este 20.45-től pedig a magyar–görög Európa-bajnoki selejtezőt nézik majd. Sztefopulosz Mihalisz, a helyi csapat vezetőedzője elmondta:


Nagyon lelkesek a fiúk, munka után járnak az edzésekre, s becsületesen helytállnak. A kék mezünket is Görögországból kaptuk, azt hiszem, nem is kérdés, hogy ugyan a magyar válogatottért is szorítunk, azonban ezen a meccsen a görögöknek szurkolunk, és győzelmet várunk.

Lájkolj minket a Facebookon!