Egy kislány fejére vascső zuhant, de nem kap kártérítést

-


Mintegy 25 millió forint kártérítés járna annak a 11 éves kislánynak, akinek a koponyája betört, miután öt éve a Mammut bevásárlóközpontban két emelet magasból a fejére esett egy 25 centis vascső. A balesetért felelős céget a bíróság kártérítés megfizetésére kötelezte, de nem sokkal a baleset után az üzlet megszűnt. Erről a Blikk számolt be.

Még 2011-ben a család egy korcsolyát akart kicserélni a bevásárlóközpontban, amikor a földszinti mozgólépcső előtt az akkor hatéves lány összeesett. Kiderült, hogy két emelet magasból egy 25 cm hosszú és 5 cm átmérőjű vascső – egy szappant árusító cég termékkínáló állványának darabja – csapódott a kislány koponyájába. A gyereket életveszélyes állapotba vitték kórházba.

A kislány végül felépült, de agyát csak a vékony bőre fedi, így állandó életveszélyben van. A cég azóta sem kért bocsánatot, pedig erre a bíróság is kötelezte. A bevásárlóközpont ügyvédje azt mondta, nagyon sajnálják a történteket, és azt is tudják, hogy az üzletközpont akkor is felel a kárért, ha nem terheli felelősség. Ők arra számítottak, hogy a megítélt összeget a biztosítójuk kifizeti, de azt időközben felszámolták. A család így nem jut a pénzéhez.

Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, a cég ügyvezetőjének büntetőjogilag is felelnie kell.