Egy kiskutya lába beszorult a Kálvin téri metró mozgólépcsőjébe

-

Egy Jack Russel terrier két lábát úgy becsípte a mozgólépcső, hogy csak a katasztrófavédelem munkatársainak sikerült kiszabadítaniuk.


A hvg.hu vette észre, hogy fajtamentő Facebook-oldalak azt írták, a kutya hátsó lábai hétfőn azért akadtak be a Kálvin téren, mert a gazdái nem vették az ölükbe.


A kutya gazdái hiába csapkodták a vészjelzőt, a mozgólépcső nem állt le azonnal, és miután először megállt, többször újraindult, a szörnyű hangokat kiadó kutya lábát még jobban beszorítva. Több utas sírva hagyta el a metróaluljárót, ahol először a BKK munkatársai próbáltak a szerencsétlenül járt állaton segíteni, majd – miután nekik nem sikerült – kihívták a katasztrófavédelmet.

A katasztrófavédelmisek éppen a közelben voltak, így gyorsan segíteni tudtak, a műszaki ügyelet segítségével visszaforgatták a mozgólépcsőt, a kiszabadított kutya lábait pedig bekötözték.

Egy szemtanú később az állatkórházat is felhívta, ahol elmondták, az egyik lábáról 1 lábujjat, a másikról 2 lábujjat amputáltak, utóbbiról még egy talppárnát is. Az állatkórházban azt mondták, heti több hasonló esetük van.

A BKK honlapjára egyébként ma került ki egy olyan szabálytervezet, amelyben azt írták, a babakocsikat a mozgólépcsőknél két felnőttnek kell kísérnie, és használatához előtte engedélyt is kell kérniük. A tömegközlekedési cég később bocsánatot kért azzal a megjegyzéssel: „hibás munkaközi dokumentum” került ki oldalukra.


MÉGIS HÁNY ILYEN ESET KELL MÉG, HOGY A GAZDÁK KOMOLYAN VEGYÉK A MOZGÓLÉPCSŐZÉS VESZÉLYEIT???Most elmesélném Nektek a...

Posted by Bettina Nagy on 2015. augusztus 3.