Egy kisgyerek szülinapján lőttek meg tíz embert Detroitban

-

A rendőrség tájékoztatása szerint egyikőjük, egy 20 éves férfi meghalt. A 400 résztvevő egyike sem mond semmit a rendőrségnek.


Detroitban fegyveresek tüzet nyitottak egy gyerek születésnapi buliján. Kilencen – három nő és hat férfi – megsérültek, egy 20 éves fiatal pedig a helyszínen életét vesztette.


A CNN beszámolója szerint a detroiti helyettes rendőrkapitány, Steve Dolunt úgy nyilatkozott: „csoda”, hogy egy gyerek sem sérült meg a szülinapi bulin, amelyet egy kosárlabdapályán tartottak meg.

400 ember vett részt az ünnepségen, a rendőrség azonban egyelőre nem jutott semmire, a tanúk sem közreműködőek.


Gyerekek vannak idekint. Hihetetlenül dühös vagyok... Nincs mentség arra, hogy miért nem beszél senki sem. Férfi vagy nő, mindegy, csak mondják el, mi történik itt

– mondta Dolunt, majd hozzátette, keresik annak a piros kocsinak a tulajdonosát, amelyik a másik oldalon áll, és amelynek utasairól azt gondolják, hogy ők lőttek az ünneplőkre.Szombaton az Egyesült Államokban történt egy másik lövöldözés is: egy ámokfutó hét embert, köztük egy másfél éves kisgyereket is meglőtt. Erről bővebben itt írtunk.