Egy kínai férfi a legnagyobb adótartozó Magyarországon

Fotó: Vs.hu / Vs.hu

-

A NAV közzétette legfrissebb adóslistáját, amelyen ezúttal kevesebb az ismert név.


Egy kínai állampolgár, Zhou Tejiao Magyarország legnagyobb adósa, ő vezeti az adóhivatal legfrissebb, a legnagyobb adótartozókat felsoroló listáját 13,5 milliárd forinttal.


A lista csaknem 250 elemet tartalmaz, vannak rajta cégek és magánszemélyek egyaránt. A NAV összesen 3597 magánszemélyt vagy egyéni vállalkozót tart számon, aki több mint 10 millió forinttal tartozik folyamatosan az elmúlt 180 napban.

A listán ezúttal kevesebb ismert név, illetve közszereplő található – írja a hvg.hu. Nincs már például a nagy adótartozók között Hunvald György egykori erzsébetvárosi MSZP-s polgármester vagy Győzike (Gáspár Győző) és felesége (Gáspár Győzőné Balla Beáta) sem, pedig korábban rajta voltak. Ugyancsak lekerült a nagy tartozók listájáról Földesi Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány egykori elnöke, akit milliárdos csempészésért és sikkasztásért jogerősen hat év szabadságvesztésre ítéltek.

Most is 10 millió forint feletti folyamatos tartozása van viszont Zuschlag János egykori MSZP-s politikus országgyűlési képviselőnek, akit 2011-ben ítéltek jogerősen hat év börtönbüntetésre. A lista egyik stabil tagja Stadler József akasztói vállalkozó, a Stadler FC focicsapat egykori milliomos tulajdonosa, aki még az Utolsó vacsora után is visszaigényelte az áfát – jelenleg még börtönbüntetését tölti. Szintén szerepel a listán Portik Tamás milliárdos vállalkozó, a kilencvenes évek olajmaffiaügyeinek egyik főszereplője, akit 2014-ben első fokon 11 év szabadságvesztésre ítéltek.